Garažna vrata

V podjetju BLT d.o.o Idrija menimo, da morajo biti garažna vrata varna pred vlomilci, trajna, odporna na vremenske vplive, lepa, se ujemati s stilom vaše hiše in enostavna za vzdrževanje. V paleti garažnih vrat nudimo sekcijska garažna vrata proizvajalca Doorhan ter rolo garažna varata BLT.

 

V podjetju BLT d.o.o Idrija menimo, da morajo biti garažna vrata varna pred vlomilci, trajna, odporna na vremenske vplive, lepa, se ujemati s stilom vaše hiše biti enostavna za vzdrževanje, njihova cena pa mora biti prijazna za vse kategorije potencialnih kupcev.

Sekcijska dvižna garažna vrata

Sekcijska dvižna garažna vrata

Garažna sekcijska vrata proizvajalca DoorHan so sodobna visoko-tehnološka mobilna konstrukcija z dolgo življenjsko dobo, njihova uporaba je enostavna in varna,…
Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom

Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom

Sekcijska garažna vrata proizvajalca DoorHan so sodobna visoko-tehnološka mobilna konstrukcija z dolgo življenjsko dobo, njihova uporaba je enostavna in varna,…
Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata znamke Doorhan so dvižna vrata, katerih upravljanje običajno poteka preko elektronskega motorja. Sestavljena so iz aluminijastih dolgih…

Kje nas lahko najdete?

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša garažna vrata ob odpiranju glasno ropotajo, kar moti tudi naše sosede. Kaj lahko naredimo?

Naša garažna vrata ob odpiranju glasno ropotajo, kar moti tudi naše sosede. Kaj lahko naredimo?

To je sicer pogost primer pri uporabi garažnih vrat,  saj se s časoma obrabijo ali zarjavijo, kar znajo za to usposobljeni strokovnjaki zagotovo rešiti. Vrata lahko usposobljeni in pooblaščeni serviserji naoljijo, jih napnejo ali zamenjajo pogonsko letev. Prav tako vam lahko zamenjajo pogonsko verigo s pogonskim zobatim  jermenom, kar že v osnovi predstavlja bistveno manj hrupa. Odsvetujemo vam, da poskušate garažna vrata kar sami popraviti, saj je veliko primerov, ko domači mojstri naredijo več škode kot koristi. Kakorkoli, svetujemo vam, da se posvetujete z našimi svetovalci, ki bodo strokovno pristopili k vašemu problemu in vam zagotovili najustreznejšo rešitev.

Izgubili smo daljinca od garažnih vrat. Kaj lahko naredimo?

Izgubili smo daljinca od garažnih vrat. Kaj lahko naredimo?

Daljiski upravljalec je ključnega pomena za varno odpiranje in zapiranje garažnih vrat. Zato predlagamo, da najprej dobro premislite, kje ste daljinski upravljalec nazadnje videli, kje bi se lahko izgubil. Medtem lahko uporabljate rezervnega. Vendar se ne zadovoljite s tem. Namreč, če izgubite še rezervni ključ, boste morali garažna vrata ročno odpirati in zapirati. Jasno, to pomeni, da garažnih vrat ne boste mogli odpirati in zapirati iz udobja vašega avtomobila. Če boste imeli srečo, boste ključ garažnih vrat kaj kmalu našli in nadaljnji postopki ne bodo potrebni. Če te sreče nimate, potem vam ne preostane drugega, kot da kupite drugega. Vendar pozor: ne prehitevajte z nakupom novega ključa za garažna vrata. Namreč, če boste našli starega, potem, ko boste že imeli novega, vam stari ne bo več koristil. Dejstvo je, namreč, da se ob nakupu novega ključa za garažna vrata ponastavi frekvenca delovanja. Ker se zelo dobro zavedamo, kakšne neprijetnosti prinaša izguba kakršnegakoli ključa, še posebej pa ključa od garažnih vrat in ker želimo našim strankam prihraniti takšne nevšečnosti, vam bo naša servisna služba v najkrajšem možnem času priskočila na pomoč. Tako bomo nepovabljenim gostom preprečili vstop v vaše prostore.

Naša garažna vrata ob močnem vetru z dežjem ne tesnijo več dobro - v garaži imamo poplavo. Kaj lahko naredimo?

Naša garažna vrata ob močnem vetru z dežjem ne tesnijo več dobro - v garaži imamo poplavo. Kaj lahko naredimo?

Tesnil pri garažnih vratih, ki tako slabo tesnijo žal ni mogoče več popraviti. Tesnila so, namreč, že tako zelo poškodovana, da ne služijo več svojemu namenu, zato je edina prava rešitev za vaš problem, zamenjava tesnil. Vendar pozor: če se želite v prihodnosti izogniti takim zapletom, vam priporočamo, da nekoliko več pozornosti namenite preventivnemu vzdrževanju. Preventiva garažnih vrat vključuje zaščito pred vremenskimi vplivi, kot jo omogoča, denimo, nadstrešek. Tesnila se, namreč, ob večjih vremenskih ujmah hitreje izrabijo, kar je z leti vedno bolj opazno. Za popolno preventivo, kot tudi popravilo nastale škode in po potrebi menjavo garažnih vrat, vam priporočamo, da se obrnete na našo servisno službo, saj vam garantiramo, da se boste takšnim neprijetnostim v prihodnosti zagotovo izognili.

Naša garažna vrata so iztirila! Kaj naj naredimo?

Naša garažna vrata so iztirila! Kaj naj naredimo?

Primeri, ko garažna vrata iztirijo, niso ravno prav pogosti. Gre za precej hudo okvaro vrat, običajno zaradi nepravilnega upravljanja in malomarnega vzdrževanja ali prevelike obremenitve z težkimi predmeti. Na ta način se poškodujejo mehanizmi in pretrgajo verige. Izjemno redki so primeri, ko garažna vrata iztirijo zaradi tehnične napake pri izdelavi vrat ali zaradi preutrujenosti materialov. Da do tega ne bi prišlo, je potrebno vrata redno vzdrževati in menjati vodila, koleščke, tečaje, pletenice, varnostne elemente in druge, za nemoteno delovanje garažnih vrat, ključne elemente. V vašem konkretnem primeru vam svetujemo, da se za pomoč pri popravilu vrat obrnete na našo strokovno službo, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

Težave imamo z daljincem. Enostavno ne moremo več z njim odpirati garažnih vrat. Kaj nam svetujete?

Težave imamo z daljincem. Enostavno ne moremo več z njim odpirati garažnih vrat. Kaj nam svetujete?

Najpogosteje je vzrok za nedelovanje daljinca prazna baterija. V tem primeru je seveda odgovor jasen: potrebno je zamenjati baterijo. Baterije lahko enostavno zamenjate sami. Ko zamenjate baterije, bo daljinec najverjetneje, ponovno zanesljivo deloval. Če se garažna vrata sicer odzivajo, vendar se ne odpirajo in zapirajo, je razlog za to motnja v daljinskem oddajniku. V tem primeru je bolje poklicati naše serviserje, ki bodo zanesljivo znali napako pravilno odpraviti. Tretji razlog, zaradi katerega ni več mogoče odpirati in zapirati garažnih vrat je morda v izpadu električne energije. Obstaja še četrti razlog za vašo nevšečnost: napaka na integriranem sprejemniku ali druge težave pri brezžičnih frekvencah. Za vaš problem smo zagotovo pravi naslov ekipa BLT serviserjev, ki ne le, da bomo znali rešiti vaš problem, ampak bomo tudi preprečili, da bi se takšne težave ponovno pojavile.

Kakšna je garancija na BLT garažna vrata?

Kakšna je garancija na BLT garažna vrata?

Prav za vsa BLT garažna vrata nudimo garancijo, ki je tudi zakonsko predpisana. To je minimalna garancija, ki vam jo v podjetju BLT zagotavljamo. Pri tem naj opozorimo na garancijske pogoje proizvajalca.  Garažna vrata predstavljajo kompleksen sistem, z različnimi sestavnimi deli, od katerih je navsezadnje odvisna tudi garancija, ki jo lahko proizvajalec vrat zagotovi. Naj vas pri tem opozorimo na zavajujoče oglaševanje različnih ponudnikov garažnih vrat, saj so garancijski roki posameznih sestavnih delov pogosto krajši kot jih lahko zasledite v različnih oglasih. Posledično takšni ponudniki sicer omogočajo podaljšanje jamstev, vendar pod striktno določenimi pogoji, ki jih običajno lahko preberete le v drobnem tisku. Zato vam priporočamo, da se natančno pozanimate za vsak tip garažnih vrat, kakšna je možnost garancije. Pri BLT ničesar ne skrivamo, zato vam bomo z veseljem podali vse informacije, ki jih potrebujete zato, da boste z nakupom naših garažnih vrat resnično zadovoljni.

Znanec prodaja rabljena garažna vrata, ki sicer nemoteno delujejo. Ta vrata so za nas zanimiva, ker so cenovno precej ugodnejša kot nova. So takšna vrata za nas ustrezna?

Znanec prodaja rabljena garažna vrata, ki sicer nemoteno delujejo. Ta vrata so za nas zanimiva, ker so cenovno precej ugodnejša kot nova. So takšna vrata za nas ustrezna?

Z nakupom vrat, ki vam jih ponuja vaš znanec si lahko naredite medvedjo uslugo. V prvi vrsti takšna vrata niso narejena po merah vaše garaže, zato že v osnovi obstaja verjetnost, da vrata, ki jih nameravate kupiti ne bodo dobro tesnila.

Če že demontaža ni brezhibna, potem ste lahko prepričani, da ne boste imeli le težav zaradi vizualne podobe vaših vrat, ampak z bistvom garažnih vrat - njihovim delovanjem.

Tu je še tretji dejavnik, ki bi utegnil biti za  vas moteč: barva vrat se morda ne bo ujemala z barvo fasade oz. stavbnega pohištva vašega objekta.

Tudi, če imajo vrata, ki jih nameravate kupiti garancijo, si velja zapomniti naslednje: ob demontaži garažnih vrat vam garancije ne nudi nihče, posebej, če vrat ne demontira za to pravno pooblaščena oseba.

Želimo renovirati našo garažo, vključno z garažnimi vrati. Odločamo se med rolo garažnimi vrati in garažnimi vrati z osebnim prehodom. Kaj nam svetujete?

Želimo renovirati našo garažo, vključno z garažnimi vrati. Odločamo se med rolo garažnimi vrati in garažnimi vrati z osebnim prehodom. Kaj nam svetujete?

Vsak tip garažnih vrat ima svoje prednosti in slabosti. Medtem, ko garažna vrata z osebnim prehodom omogočajo večjo izolativnost, s tem, ko ob vsakem prehodu ni potrebe po odpiranju celih vrat in se vrata zaradi manj pogoste rabe tudi kasneje obrabijo, zaradi česar imajo daljšo življenjsko dobo.

Po drugi strani omogočajo rolo garažna vrata večji izkoristek prostora, saj ni potrebe po prostoru za odpiranje vrat. Praktično lahko predmete zložite v neposredni bližini rolo garažnih vrat ali pred njimi parkirate avotomobil. Poleg tega rolo garažna vrata omogočajo tudi udobje, ki ga garažna vrata z osebnim prehodom ne zagotavljajo - rolo garažna vrata lahko odpirate kar s pomočjo daljinca iz udobja vašega avtomobila. To je še posebej praktično v primeru slabega vremena. Za konkretnejši nasvet kontaktirajte našo strokovno ekipo. Potrudili se bomo, da bomo skupaj našli za vas najbolj optimalno rešitev.

Kako lahko poskrbimo za protivlomno zaščito naše garaže?

Kako lahko poskrbimo za protivlomno zaščito naše garaže?

To je odvisno predvsem ali imate rolo garažna vrata ali ročna garažna vrata. Rolo garažna vrata lahko poleg serijskega protivlomnega zapaha na vodilu zavarujemo z notranjim protivlomnim zapahom. Tako rolo garažna vrata, kot tudi ročna garažna vrata lahko delujejo v sklopu sistema pametne hiše. Na ta način ste lahko povsem prepričani, da ste za varnost vaše garaže in s tem tudi doma ali poslovnih objektov storili največ. S takšnimi vrati namreč lahko upravljate le vi, z vašim prstnim odtisom. Prav tako ste vedno na tekočem glede dogajanja v notranjosti vaših prostorov, kar vam zagotavlja aplikacija oz. sistem pametne hiše. Po drugi strani, imajo vsa ročna garažna vrata oz. garažna vrata, ki omogočajo osebni prehod možnost vgradnje večtočkovnih zaklepov, kar preprečuje še tako nasilen vlom.

Kako velika naj bodo nova garažna vrata? Kdo mi lahko pri tem pomaga?

Kako velika naj bodo nova garažna vrata? Kdo mi lahko pri tem pomaga?

Brez skrbi. Za to bomo poskrbeli mi. Vi le poskrbite za neoviran dostop do prostora, kjer želite imeti nova garažna vrata ter se z nami dogovorite za obisk našega komercialista. Le-ta ima ustrezno strokovno znanje, na podlagi katerega vam lahko korektno svetuje glede primernosti določenega tipa garažnih vrat za vaš objekt in prostor tudi pravilno izmeril. Ravno tako bo pozoren na ostale parametre, kot so barva, površina, tip panelov, stran odpiranja garažnih vrat in druge. Ne le to. Pozorni smo tudi na prostor, ki ga potrebujemo za montažo in odpiranje ročnih dvižnih avtomatskih vrat, električno napeljavo in vse ostalo, za piko na i.