Garažna vrata

V podjetju BLT d.o.o Idrija menimo, da morajo biti garažna vrata varna pred vlomilci, trajna, odporna na vremenske vplive, lepa, se ujemati s stilom vaše hiše in enostavna za vzdrževanje. V paleti garažnih vrat nudimo sekcijska garažna vrata proizvajalca Doorhan ter rolo garažna varata BLT.

 

V podjetju BLT d.o.o Idrija menimo, da morajo biti garažna vrata varna pred vlomilci, trajna, odporna na vremenske vplive, lepa, se ujemati s stilom vaše hiše biti enostavna za vzdrževanje, njihova cena pa mora biti prijazna za vse kategorije potencialnih kupcev.

Sekcijska dvižna garažna vrata

Sekcijska dvižna garažna vrata

Garažna sekcijska vrata proizvajalca DoorHan so sodobna visoko-tehnološka mobilna konstrukcija z dolgo življenjsko dobo, njihova uporaba je enostavna in varna,…
Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom

Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom

Sekcijska garažna vrata proizvajalca DoorHan so sodobna visoko-tehnološka mobilna konstrukcija z dolgo življenjsko dobo, njihova uporaba je enostavna in varna,…
Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata znamke Doorhan so dvižna vrata, katerih upravljanje običajno poteka preko elektronskega motorja. Sestavljena so iz aluminijastih dolgih…

Kje nas lahko najdete?

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša garažna vrata ob odpiranju glasno ropotajo, kar moti tudi naše sosede. Kaj lahko naredimo?

Naša garažna vrata ob odpiranju glasno ropotajo, kar moti tudi naše sosede. Kaj lahko naredimo?

To je sicer pogost primer pri uporabi garažnih vrat, saj se s časom obrabijo ali zarjavijo, kar znajo naši za to usposobljeni strokovnjaki zagotovo rešiti. Vrata lahko usposobljeni in pooblaščeni serviserji naoljijo, jih napnejo ali zamenjajo pogonsko letev, kar znatno zmanjša hrup ob uporabi vrat. Prav tako vam lahko zamenjajo pogonsko verigo s pogonskim zobatim jermenom, kar že v osnovi zniža raven hrupa. Odsvetujemo vam, da poskušate garažna vrata popraviti sami, saj je veliko primerov, ko domači mojstri kljub izkušnjam ali poznavanju mehanizmov zaradi specifik določenega tipa garažnih vrat naredijo več škode kot koristi.

Svetujemo vam, da se v primeru, da vaša garažna vrata postanejo hrupna, posvetujete z našimi svetovalci, ki bodo strokovno pristopili k vašemu problemu in vam zagotovili najustreznejšo rešitev. Tako bo uporaba vaših garažnih vrat znova prijetnejša tako za vas kot za vašo okolico.

Izgubili smo daljinca od garažnih vrat. Kaj lahko naredimo?

Izgubili smo daljinca od garažnih vrat. Kaj lahko naredimo?

Daljinski upravljalec je ključnega pomena za varno odpiranje in zapiranje garažnih vrat. Zato vselej svetujemo hrambo rezervnega ključa na mestu, ki je varno, si ga boste dobro zapomnili in bo dostopen v primeru, da izgubite glavni ključ. Če slučajno pride to tega, da izgubite še rezervni ključ, boste morali garažna vrata ročno odpirati in zapirati. Posledično garažnih vrat ne boste mogli odpirati in zapirati iz udobja vašega avtomobila, z izjemo tega pa ste lahko brez skrbi, saj bo uporaba garažnih vrat še vedno mogoča. Če boste imeli srečo, boste ključ garažnih vrat kaj kmalu našli in nadaljnji postopki ne bodo potrebni.

Če te sreče nimate, potem vam ne preostane drugega, kot da kupite nov ključ. Vendar pozor: iz tehničnih, praktičnih in varnostnih razlogov prejšnji ključ ne bo več uporaben, saj se ob nakupu novega ključa ponastavi frekvenca delovanja garažnih vrat, s čimer bo vaš prejšnji ključ postal neuporaben. Če boste po nakupu novega ključa našli stari ključ, vam torej ne bo več koristil - zato je vredno temeljito iskati stari ključ, če vam le čas to dovoljuje.

Ker se zelo dobro zavedamo, kakšne neprijetnosti prinaša izguba kakršnegakoli ključa, še posebej pa ključa od garažnih vrat in ker želimo našim strankam prihraniti takšne nevšečnosti, vam bo naša servisna služba v najkrajšem možnem času priskočila na pomoč. S hitro in zanesljivo rešitvijo vam bomo zagotovili udobno uporabo vaših garažnih vrat, nepovabljenim gostom pa preprečili vstop v vaše prostore.

Naša garažna vrata ob močnem vetru z dežjem ne tesnijo več dobro - v garaži imamo poplavo. Kaj lahko naredimo?

Naša garažna vrata ob močnem vetru z dežjem ne tesnijo več dobro - v garaži imamo poplavo. Kaj lahko naredimo?

Tesnil pri garažnih vratih, ki tako slabo tesnijo, žal ni mogoče več popraviti. Tesnila so v tem primeru namreč že tako zelo poškodovana, da ne služijo več svojemu namenu, zato je edina prava rešitev za vaš problem zamenjava tesnil.

Pozor: če se želite v prihodnosti izogniti takim zapletom, vam priporočamo, da nekoliko več pozornosti namenite preventivnemu vzdrževanju. Preventivna zaščita garažnih vrat vključuje zaščito pred vremenskimi vplivi, kot jo omogoča, denimo, nadstrešek. Tesnila se ob večjih vremenskih ujmah hitreje obrabijo, kar z leti postane vedno bolj občutno. Za popolno preventivo - kot tudi popravilo nastale škode in po potrebi menjavo garažnih vrat - vam priporočamo, da se obrnete na našo servisno službo, saj vam zagotavljamo, da se boste takšnim neprijetnostim v prihodnosti zagotovo izognili.

Naša garažna vrata so iztirila! Kaj naj naredimo?

Naša garažna vrata so iztirila! Kaj naj naredimo?

Primeri, ko garažna vrata iztirijo, niso ravno prav pogosti. Gre za precej hudo okvaro vrat, običajno zaradi nepravilnega upravljanja, nezadostne ali celo škodljive metode vzdrževanja ali prevelike obremenitve z težkimi predmeti. Na ta način se poškodujejo mehanizmi in pretrgajo verige. Izjemno redki so primeri, ko garažna vrata iztirijo zaradi tehnične napake pri izdelavi vrat ali zaradi preutrujenosti materialov. Da do tega ne bi prišlo, je potrebno vrata redno vzdrževati in menjati vodila, koleščke, tečaje, pletenice, varnostne elemente in druge za nemoteno delovanje garažnih vrat ključne elemente. V vašem konkretnem primeru vam svetujemo, da se za pomoč pri popravilu vrat obrnete na našo strokovno službo, kjer vam bomo z veseljem pomagali. Več o pravici do menjave ali popravila si preberite pod vprašanjem o garanciji za BLT garažna vrata.

Težave imamo z daljincem. Enostavno ne moremo več z njim odpirati garažnih vrat. Kaj nam svetujete?

Težave imamo z daljincem. Enostavno ne moremo več z njim odpirati garažnih vrat. Kaj nam svetujete?

Običajno lahko krivca najdemo med štirimi najpogostejšimi sistemskimi ali mehanskimi napakami oz. pomanjkljivostmi:

  • Najpogosteje je vzrok za nedelovanje daljinca prazna baterija. V tem primeru je seveda odgovor jasen: potrebno je zamenjati baterijo. Baterije lahko enostavno zamenjate sami. Ko zamenjate baterije, bo daljinec najverjetneje ponovno zanesljivo deloval.
  • Če se garažna vrata na kakršen koli način odzivajo, vendar se ne odpirajo in zapirajo pravilno, je razlog za to motnja v daljinskem oddajniku. V tem primeru je bolje poklicati naše serviserje, ki bodo zanesljivo znali napako pravilno odpraviti.
  • Tretji razlog, zaradi katerega ni več mogoče odpirati in zapirati garažnih vrat je morda v izpadu električne energije.
  • Obstaja še četrti razlog za vašo nevšečnost: napaka na integriranem sprejemniku ali druge težave pri brezžičnih frekvencah.

Za vaš problem smo zagotovo pravi naslov ekipa BLT serviserjev, ki ne le, da bomo znali rešiti vaš problem, ampak bomo tudi preprečili, da bi se takšne težave ponovno pojavile.

Kakšna je garancija na BLT garažna vrata?

Kakšna je garancija na BLT garažna vrata?

Prav za vsa BLT garažna vrata nudimo garancijo, ki je tudi zakonsko predpisana. To je minimalna garancija, ki vam jo v podjetju BLT zagotavljamo. Pri tem naj opozorimo na garancijske pogoje proizvajalca.  Garažna vrata predstavljajo kompleksen sistem, z različnimi sestavnimi deli, od katerih je navsezadnje odvisna tudi garancija, ki jo lahko proizvajalec vrat zagotovi. Naj vas pri tem opozorimo na zavajajoče oglaševanje različnih ponudnikov garažnih vrat, saj so garancijski roki posameznih sestavnih delov pogosto krajši kot jih lahko zasledite v različnih oglasih. Posledično takšni ponudniki sicer omogočajo podaljšanje jamstev, vendar pod striktno določenimi pogoji, ki jih običajno lahko preberete le v drobnem tisku.

Priporočamo vam, da se natančno pozanimate za vsak tip garažnih vrat, kakšna je možnost garancije. Pri BLT ničesar ne skrivamo, zato vam bomo z veseljem podali vse informacije, ki jih potrebujete, da boste z nakupom naših garažnih vrat resnično zadovoljni.

Znanec prodaja rabljena garažna vrata, ki sicer nemoteno delujejo. Ta vrata so za nas zanimiva, ker so cenovno precej ugodnejša kot nova. So takšna vrata za nas ustrezna?

Znanec prodaja rabljena garažna vrata, ki sicer nemoteno delujejo. Ta vrata so za nas zanimiva, ker so cenovno precej ugodnejša kot nova. So takšna vrata za nas ustrezna?

Z nakupom vrat, ki vam jih ponuja vaš znanec, si lahko naredite medvedjo uslugo. V prvi vrsti takšna vrata najverjetneje niso narejena po merah vaše garaže, zato že v osnovi obstaja verjetnost, da vrata, ki jih nameravate kupiti, ne bodo dobro tesnila. Če že demontaža starih vrat ni brezhibna, ste lahko prepričani, da se boste poleg težav zaradi slabe vizualne podobe vaših vrat spopadali tudi s problemi z bistvom garažnih vrat - njihovim delovanjem. Tu je še tretji dejavnik, ki bi vam utegnil biti moteč: barva vrat se morda ne bo ujemala z barvo fasade oz. stavbnega pohištva vašega objekta. Tudi, če imajo vrata, ki jih nameravate kupiti garancijo, si velja zapomniti naslednje: ob demontaži garažnih vrat vam garancije ne nudi nihče, posebej, če vrat ne demontira za to pravno pooblaščena oseba.

Ne biti dovolj bogat, da bi kupoval poceni, je pravilo, ki velja tudi pri nakupu garažnih vrat. Z neprilagojenimi, pomanjkljivo vzdrževanimi ter slabo nameščenimi ali demontiranimi vrati boste vselej naleteli na obilo sprva nepredvidenih stroškov, ki jih (tudi s prihrankom na času in trudu) v celoti odtehta nekoliko večja naložba za nova garažna vrata.

Želimo renovirati našo garažo, vključno z garažnimi vrati. Odločamo se med rolo garažnimi vrati in sekcijskimi garažnimi vrati z osebnim prehodom. Kaj nam svetujete?

Želimo renovirati našo garažo, vključno z garažnimi vrati. Odločamo se med rolo garažnimi vrati in sekcijskimi garažnimi vrati z osebnim prehodom. Kaj nam svetujete?

Vsak tip garažnih vrat ima svoje prednosti in slabosti.

Sekcijska garažna vrata z osebnim prehodom omogočajo boljšo izolacijo in večjo praktičnost, saj ob vsakem prehodu ni potrebe po odpiranju celih vrat, obenem pa se celotna vrata zaradi nekoliko redkejše uporabe tudi kasneje obrabijo in imajo daljšo življenjsko dobo.

Po drugi strani rolo garažna vrata omogočajo večji izkoristek prostora, saj ni potrebe po prostoru za odpiranje vrat. Predmete lahko namestite tudi v neposredni bližini rolo garažnih vrat ali pred njimi parkirate avtomobil, ob tem pa vrata neovirano odpirate in zapirate. So tudi cenovno ugodnejša rešitev, četudi ne nudijo enako praktičnega dostopa. Tako sekcijska kot rolo garažna vrata omogočajo udobje odpiranja s pomočjo daljinca iz udobja vašega avtomobila. To je še posebej praktično v primeru slabega vremena. Za konkretnejši nasvet in več informacij o posameznem modelu garažnih vrat stopite v stik z našo strokovno ekipo. Potrudili se bomo, da bomo skupaj našli za vas najbolj optimalno rešitev.

Kako lahko poskrbimo za protivlomno zaščito naše garaže?

Kako lahko poskrbimo za protivlomno zaščito naše garaže?

To je odvisno predvsem od tega, ali imate garažna vrata z daljinskim upravljanjem ali garažna vrata na ročno dvigovanje. Naše mehanske ključavnice, relativno osnoven a zanesljiv varnostni dodatek garažnim vratom, po zaprtju avtomatsko zaklenejo vratno krilo. Rolo garažna vrata lahko poleg serijskega protivlomnega zapaha na vodilu zavarujemo še z notranjim protivlomnim zapahom.

Tako rolo garažna vrata, kot tudi ročna garažna vrata lahko delujejo v sklopu sistema pametne hiše. Na ta način ste lahko povsem prepričani, da ste za varnost vaše garaže in s tem tudi doma ali poslovnih objektov storili največ. S takšnimi vrati namreč lahko upravljate le vi, z vašim prstnim odtisom. Prav tako ste vedno na tekočem glede dogajanja v notranjosti vaših prostorov, kar vam zagotavlja aplikacija oz. sistem pametne hiše. Po drugi strani imajo vsa ročna garažna vrata oz. garažna vrata, ki omogočajo osebni prehod, možnost vgradnje večtočkovnih zaklepov, kar preprečuje še tako nasilen vlom.

Kako velika naj bodo nova garažna vrata? Kdo mi lahko pri tem pomaga?

Kako velika naj bodo nova garažna vrata? Kdo mi lahko pri tem pomaga?

Brez skrbi - za točne in zanesljive meritve garažne odprtine za izbran sistem garažnih vrat bomo poskrbeli mi. Vi le poskrbite za neoviran dostop do prostora, kjer želite imeti nova garažna vrata, ter se z nami dogovorite za obisk našega komercialista. Le-ta ima ustrezno strokovno znanje, na podlagi katerega vam lahko korektno svetuje glede primernosti določenega tipa garažnih vrat za vaš objekt. Po posvetu bo prostor tudi natančno izmeril. Ravno tako bo pozoren na ostale parametre, kot so barva, površina, tip panelov, stran odpiranja garažnih vrat in druge. Pozorni smo tudi na prostor, ki ga potrebujemo za montažo in odpiranje ročnih dvižnih avtomatskih vrat, električno napeljavo in vse ostalo. Na podlagi vsega naštetega vam lahko nudimo nasvet za optimalen tip in morebitne prilagoditve garažnih vrat ter zagotovimo strokovno pripravo za zanesljivo izdelavo in montažo garažnih vrat.