Objavljeno dne: 12. apr 2023

Krilna zgibna garažna vrata

Nekdaj zelo priljubljen in razširjen sistem vrat za industrijsko uporabo je dobil tudi svojo garažno različico. Prav kakor industrijska vrata, so tudi garažne izvedbe lahko ročne ali avtomatizirane.

Zgibna garažna vrata od klasičnih krilnih odlikuje predvsem prostorska učinkovitost, saj zaradi svoje konstrukcije med odpiranjem oziroma zapiranjem zavzamejo manj prostora od klasičnih. Izdelana so lahko iz vseh materialov, ki se uporabljajo za izdelavo garažnih vrat. Prav tako je prednost tudi ta, da za montažo ne potrebuje zgornje preklade. Vodilo se lahko pritrdi neposredno v strop, oziroma odprtine zaradi zahtev montaže ni potrebno nižati kar omogoča dodatno svetlo višino vrat.

Zgibna garažna vrata je mogoče tudi avtomatizirati. Na trgu so sklopi elektro pogonov, namenjeni prav taki izvedbi.

Nekaj manj prednosti pri takih vratih bi našli v termoizolaciji. Pri velikem številu spojev kljub tesnjenju lahko pričakujemo, da se bodo začele pojavljati toplotne izgube.

Krilna zgibna garažna vrata se ne izdelujejo v serijski proizvodnji, zato je temu primerna tudi ponudba proizvajalcev. Butična proizvodnja je lahko tudi zelo kakovostna, vendar to rezultira v končni ceni izdelka.

Svetujemo vam, da se o modelu in izvedbi garažnih vrat, ki bi jih vgradili na vašem objektu, posvetujete z našo prodajno službo.