Objavljeno dne: 06. mar 2023

Naša garažna vrata so bila izbrana za performans uličnih umetnikov

V urbanih okoljih, sploh, če smo lastnik vrstne garaže, se lahko zgodi, da si pročelja, ali pa kar garažna vrata, ulični umetniki izberejo za prostor svojega izražanja.

Nenadoma nas preseneti nova podoba oz. izgled naših garažnih vrat. Grafiti, podobe, slike…, vse to je lahko nov dodatek in nova estetika, ki jo vrata ponujajo, in je na brezplačen ogled lastnikom in naključnim mimoidočim.

Tu se srečamo z vsaj dvema vprašanjema. Ali nova podoba  sovpada z okoljem in kako garažna vrata povrniti v prvotno stanje.

Če so kreativni dodatki estetski in kakovostni, če je lastnik in okolje naklonjeno tovrstni umetnosti, potem zna biti nova podoba celo zanimiva in inovativna pridobitev, ki bo vzbudila veliko zanimanja.

V nasprotnem primeru, da je vsebina neprimerna, neestetska, da ne spada v okolje…, potem imamo težavo, katere rešitev bo terjala kar nekaj časa in dobre volje.

Garažna vrata niso primerna in materiali že v osnovi ne konstruirani za uporabo agresivnih čistil, s katerimi bi očistili barve, ki so bile uporabljene, saj bi s tem poškodovali tudi barve garažnih vrat.

Posvetujte se z našo servisno službo, ki vam bo svetovala, katera čistila se lahko uporabijo.

V primeru, da se vsebine ne da odstraniti, je rešitev barvanje zunanjih površin ali menjava polnila. Tudi o tem se posvetujte z našo servisno službo.

Vsekakor pa je o potrebno obvestiti ustrezne službe in vašo zavarovalnico, saj vam ob ustreznem zavarovanju tudi krije nastalo škodo.