Objavljeno dne: 24. feb 2023

Želimo garažna vrata v motivu fasade. Je to možno?

Pri nekaterih objektih – sploh večjih poslovnih ali poslovno-stanovanjskih stavbah je že v projektu predvideno, da so garažna vrata oz. avtomatizirana vrata povsem v motivu fasade in tako neopazna. Zunanji videz se zlije v celoto.

To bi radi nekateri prenesli tudi na stanovanjske objekt, in sicer želijo, da se garažna vrata popolnima zlijejo s fasado objekta. Želja oz. zahteva je seveda v veliki meri uresničljiva, vsekakor pa zahteva nekaj pojasnil.

Taka garažna vrata so povsem prilagojena naročniku, in že v osnovi zahtevajo individualni pristop in obdelavo – tako naročila, konstruiranja, izdelave in na koncu montaže. Zaradi ne serijskih materialov, ki se pri izdelavi in montaži takih garažnih vrat uporabljajo, mora naročnik že pred naročilom do najmanjšega detajla poznati tako materiale kot barve, ki bodo uporabljeni na fasadi in seveda na garažnih vratih. Le tako se lahko izogne morebitnim neenakostim in odstopanjem.

V nekaterih primerih pa so te kombinacije žal celo nezdružljive.

Naslednji element je teža dodanih materialov. Tudi ta podatek je eden ključnih, saj se na osnovi tega izračuna in izdela več ključnih elementov vrat, kot so vzmeti, pogon, vodilna kolesca…

Vse zgoraj našteto vpliva na postopek izdelave, torej posledično tudi na ceno dobave takih personaliziranih garažnih vrat.

Garažna vrata v stilu fasade so seveda možna izbira in v nekaterih primerih je opcija izvedljiva.

Za več informacij pa kontaktirajte naše svetovalce za garažni program.