Objavljeno dne: 19. okt 2022

Izgubil se je daljinec garažnih vrat

Ja, tudi to se zgodi. Malo nepazljivosti, strgan žep, nesrečni slučaj….in ostanemo brez daljinskega upravljalca za naša garažna vrata.

Cena elektronske napravice res ni velika, ima pa ta predmet funkcijo in vlogo, ki je mnogo večja kot je mogoče videti na prvi pogled. To je ključ od vašega objekta, velikokrat tudi stanovanjske hiše. In ta ključ odpira vse, je vstopnica v vaš objekt in vseh stari v njem. In to kadarkoli in odpre komerkoli, če le pritisne na gumb.

Zato vsakomur, ki se mu to zgodi, kaj hitro postane jasno, da dodatni "obesek« ali »kos plastike«, ki občasno še odpira garažna vrata, pomen veliko več, kot dodatek, ki ga nosimo s seboj in nas velikokrat še dodatno ovira.

Prva reakcija naj bo umirjeno premisliti, kakšne so bile naše poti in kje bi lahko daljinec izgubili.

V tem času seveda uporabljamo rezervnega.  Če ga slučajno nimamo, moramo garažna vrata upravljati ročno, kakor v primeru izpada električne energije.

V kolikor vam uspe v realnem času daljinec najti, potem ni potrebe po nadaljnjih postopkih. Če slučajno nimate rezervnega, priporočamo, da ga po taki izkušnji nabavite.

V kolikor pa se izgubljeni daljinec za garažna vrata ne najde, je potrebno v najkrajšem času nabaviti novega. Ob tem se tudi ponastavi frekvenco delovanja, tako, da s starim ne bo več možno upravljati vrata.

Naša servisna služba vam bo v takem slučaju prednostno oz. čim hitreje priskočila na pomoč in odpravila možnost nepooblaščenih vstopov v vaš objekt.