Objavljeno dne: 08. sep 2022

Zamenjali bi barvo garažnih vrat

Zgodi se, da menjamo stavbo pohištvo, barvamo ali obnovimo fasado, oboje v novih, trendovskih barvah, garažna vrata pa so še v vrhunski formi, le, da obstoječa barva ne paše več k novemu izgledu objekta.

Tu se postavi vprašanje, kako rešiti zagato. Možnosti je več, ne bi si pa radi nakopali še visokih dodatnih stroškov.

Menjava polnila ali barvanje obstoječega polnila garažnih vrat

Ena od variant je menjava polnila. Garažna vrata – rolo ali sekcijska, so sestavljena iz modularnih elementov, ki se jih po potrebi lahko neodvisno in posamično menja. Prednost te variante je, da ob menjavi polnila v izbrani novi barvi dobimo industrijski izdelek, ki ima tudi vsa predpisana jamstva, vključno z obstojnostjo in življenjsko dobo naše nove izbrane barve garažnih vrat. Če menjavo izvede še pooblaščen izvajalec, nam tudi vsa ostala jamstva in garancije, ki jih garažna vrata imajo, ostanejo v veljavi. Ima pa ta varianta eno manj prijetno lastnost, in to je cena. Cena novega polnila je sicer odvisna od večjih dejavnikov, višina pa zna biti tudi točka, kjer se  bi lahko potencialni investitor zamislil.

Druga možnost je barvanje obstoječega polnila v novo barvo. Na prvi pogled rešitev zgleda enostavna in lahko izvedljiva, kar v poenostavljeni praksi morda tudi je, sploh, če poznate dobrega ličarja. Ne dvomimo, da kakovostno izvedeno barvanje lahko močno zniža strošek in z njim dobimo želeni rezultat in izgled. Garažna vrata bodo tudi barvno usklajena z novim videzom objekta. Skriva pa ta varianta tudi nekaj pasti, ki se nanašajo predvsem na garancije in jamstva. Tudi, če so garažna vrata starejšega datuma, nekatera jamstva še vedno veljajo. Barvanje – sploh če ga izvede nepooblaščen izvajalec, se šteje kot nepooblaščen poseg in temu primerno se tudi poseg obravnava.

Vsekakor vam svetujemo, da se o vseh možnostih in rešitvah, ki se v takih primerih ponujajo, posvetujete z našimi svetovalci.