Objavljeno dne: 03. avg 2022

Daljinec ne dela več

Najpogostejši zaplet pri delovanju avtomatskih vrat je, da garažna vrata BLT d.o.o. ob pritisku na gumb daljinca ostanejo zaprta oziroma, da se nič ne zgodi. 

Prva misel je seveda, da se je pokvaril daljinec, oziroma, prazne baterije daljinca. V večini primerov je ta diagnoza pravilna. Daljinec za garažna vrata BLT d.o.o. s pomočjo katerega krmilimo in upravljamo delovanje vrat, za svoje delovanje potrebuje električno napetost, ki mu jo zagotavljajo baterije. Življenjska oz. operativna doba baterij je seveda odvisna od veliko dejavnikov. Se pa vsaka baterija enkrat izprazni in ne opravlja več svoje funkcije, posledično pa preneha delovati tudi daljinski upravljalnik.

Garažna vrata BLT d.o.o. seveda še vedno lahko ročno odpiramo in zapiramo, vendar je to zgolj začasna rešitev. Baterije v daljincu lahko zamenjamo sami. Paziti moramo le to, da vstavimo baterije enakih karakteristik, kakršne so bile v daljincu prej. Po menjavi baterij bi moral daljinec zopet brezhibno delovati.

V kolikor se to ne zgodi, je potrebno najprej preveriti, če smo pravilno zamenjali baterije. Če smo, in daljinec še vedno ne dela, je smiselno preveriti delovanje vrat z rezervnim upravljalnikom. V primeru, da se garažna vrata BLT d.o.o. odzivajo, je prišlo do okvare daljinskega oddajnika.   V tem primeru kontaktirajte našo servisno službo. Če tudi upravljanje z rezervnim daljincem ni možno (daljinec ne dela), in v objektu ni izpada električne energije, potem je lahko prišlo do okvare integriranega  sprejemnika ali drugih motenj v spektru brezžičnih frekvenc, ki omogočajo upravljanje na daljavo.

Vsekakor vam svetujemo, da ob morebitnih težavah z delovanjem daljinskih upravljalnikov kontaktirate našo servisno službo.