Objavljeno dne: 06. jul 2022

Znanec prodaja rabljena garažna vrata - lahko privarčujem?

Znanec prenavlja garažo, zamenjal bo tudi garažna vrata. Ker so popolnoma brezhibna, jih namerava prodati. Priložnost, da nekaj privarčujemo, saj jih ponuja po polovični ceni?

Seveda ob taki priložnosti vsak zastriže z ušesi, saj lahko nakup garažnih vrat predstavlja tudi nezanemarljiv strošek. Je pa pred odločitvijo, da se nabavi že rabljena garažna vrata – BLT d.o.o potrebno dobro premisliti in pretehtati kar nekaj stvari.

Garažna vrata – BLT d.o.o so narejena po meri odprtine. Velika verjetnost je, da se mere naše odprtine razlikujejo od obstoječih dimenzij. Manjše korekcije so sicer možne, večja prilagajanja pa zahtevajo tudi menjave ključnih elementov (kot npr. vzmeti ali pogonska letev). Vsa ta dela mora opraviti izkušen strokovnjak, saj bodo le garažna vrata – BLT d.o.o ob ponovni montaži delovala brezhibno. Poleg dimenzij je pomemben dejavnik tudi sama demontaža. V primeru nestrokovne demontaže lahko pride do poškodb, posledice katerih bodo po ponovni montaži vidne ne le kot poškodbe estetske narave, temveč bodo lahko vplivale tudi na samo delovanje in posledično  funkcionalnost vrat.

Nezanemarljiv dejavnik, ki vpliva na odločitev da bi rolo ali sekcijska garažna vrata – BLT d.o.o kupili »iz druge roke« sta tudi obstoječa barva in motiv polnila. Lahko, da imamo srečo in imamo stavbno pohištvo v enaki barvi, največkrat pa se zgodi, da so ponujena garažna vrata v barvi, ki ni barvno skladna z našim  objektom.

Pomembno je tudi vprašanje garancij. Tudi v primeru, da bi bila vrata še v garanciji, ta ob predelavah ali prestavitvah ne velja več, sploh če še vsa dela izvede nepooblaščena oseba.

Ne nazadnje de postavi še vprašanje življenjske dobe. Lahko, da bodo taka garažna vrata – BLT d.o.o služila svojemu namenu še zelo dolgo, lahko pa se zgodi, da jih bo zaradi zgoraj navedenih razlogov potrebno zamenjati že po krajšem času.