Objavljeno dne: 13. apr 2022

Garažna vrata in protivlomna varnost?

Razumljivo je, da se ob odločitvi za nova garažna vrata sprašujemo tudi, kakšna je protivlomana zaščita in kako so zaščitena pred vlomilci in nepridipravi.

Ročna garažna vrata imajo vgrajen klasični sistem kljuke in ključavnice, ki se odpira in zaklepa s ključem. Pri tem se sprostijo mehanski zapahi.

Ročna garažna vrata lahko še dodatno zaščitimo z notranjimi protivlomnin zapahom.

Avtomatizirana garažna vrata lahko poleg serijskega protivlomnega zapaha na vodilu še dodatno zaščitimo z notranjim protivlomnim zapahom. Vsa garažna vrata z osebnim prehodom imajo možnost vgradnje večtočkovnih zaklepov, kar onemogoča nasilen vstop skozi osebni prehod.

Skoraj neomejeno tehnično varovanje pa ponujajo garažna vrata, ki jih povežemo v sistem pametne hiše.

Aplikacija omogoča, da so vaša garažna vrata stalno pod nadzorom in vas sama obveščajo o morebitnih spremembah stanja. Garažna vrata je tako možno avtomatsko odpirati samo z vašim prstnim odtisom, prav tako je možen dostop do upravljanje ključnih sistemov za garažna vrata samo pooblaščenim osebam.

Starejša garažna vrata in njihove protivlomne in varnostne sisteme lahko tudi nadgradite in posodobite. Strošek, ki ga boste investirali, da bodo garažna vrata izpolnjevala pogoje za vgradnjo najsodobnejših varnostnih sistemov je zagotovo zanemarljiv proti škodi, ki jo lahko povzroči obist vlomilcev.

Naj bodo vaša garažna vrata nepremostljiva ovira za njih.