Objavljeno dne: 28. mar 2022

Ali lahko v garažna vrata dodatno vgradim osebni prehod?

Zgodi se, da po določenem času uporabe marsikdo ugotovi, da njegova garažna vrata odpira večkrat, kakor je bilo predvideno ob nakupu, sploh pa garažna vrata večinoma potrebuje samo za vhod v objekt.

Tu se pojavi vprašanje, če se lahko v obstoječa garažna vrata vgradi osebni prehod (vrata v vratih), ki bi funkcionalno in estetsko dopolnil obstoječa garažna vrata.

Prednosti osebnega prehoda, vgrajenega v garažna vrata so poleg visoke funkcionalnosti še zmanjšanje toplotni izgub, saj ni potrebno za vsak prehod odpirati celih vrat, zaradi manjše frekvence odpiranj pa se zmanjšuje obraba in s tem podaljša življenjska doba mehanskih elementov vrat ter krmilno - pogonskega sklopa.

Garažna vrata z osebnim prehodom so konstruirana nekoliko drugače, kot »običajna« garažna vrata, zato svetujemo, da se pred odločitvijo, kako zagotoviti dodaten vhod v objekt, posvetujete z našim strokovnjakom.

Polnilo za garažna vrata z osebnim prehodom je težje od običajnega polnila. Garažna vrata, v katere bi radi dodatno vgradili osebni prehod, imajo tudi ostale mehanske in pogonske člene  dimenzionirane in prilagojene osnovnemu namenu. Zato je le v zelo redkih primerih mogoče, da se obstoječa garažna vrata »posodobi« s polnilom z osebnim prehodom brez bistvenih posegov in menjav osnovnih sestavnih elementov (vzmeti, vodila, pogon…). Prav tako imajo garažna vrata z osebnim prehodom dodatne varnostne elemente, ki jih osnovni modeli ne potrebujejo.

Zato je najbolj smiselno, da ob želji oz. potrebi, da v vaša garažna vrata dodate še osebni prehod, kontaktirate našo prodajno službo, ki vam bo svetovala in poiskala najboljši način realizacije vaše želje oz. potrebe.