Objavljeno dne: 18. feb 2022

Izpad elektrike, kako pa sedaj odpreti garažna vrata?

Avtomatska garažna sekcijska ali rolo garažna vrata – Kaj storiti ob izpadu električne napetosti?

Avtomatska garažna sekcijska ali rolo garažna vrata ste si izbrali in vgradili tudi zaradi lažjega in udobnejšega upravljanja. Imajo pa manjšo zahtevo, in ta je, da za delovanje potrebujejo električno napetost. In ob nepričakovanem izpadu le-te zna nastati težava. Ali pa tudi ne, odvisno, kako smo se na to pripravili.

O tem scenariju moramo razmišljati že ob nabavi avtomatskih sekcijskih ali rolo garažnih vrat. Na vse to vas bo opozoril tudi naš prodajni svetovalec, ključni pa sta dve stvari, in sicer:

  • da je za v prostor, kjer so sekcijska garažna vrata brez osebnega prehoda edina vhodna vrata, NUJNA vgradnja SETA ZA ODPIRANJE V SILI
  • da imamo ročico za ročno odpiranje rolo garažnih vrat shranjeno na dostopnem mestu

Navodila za odpiranje v sili dobite ob nakupu, o sami praktični uporabi pa vas pouči tudi maš monter ob montaži garažnih vrat. Vsekakor je najboljši način,  da to znanje večkrat obnovite v »režirani situaciji«, da, ko ga boste potrebovali zares, ne bo panike, nervoze in stresa. Prav tako morate vzdrževati elemente zasilnega odpiranja. Umazanija lahko povzroči dodatno trenje, ki otežuje brezhibno delovanje sistema odpiranja garažnih vrat.

Odpiranje garažnih vrat je v prostorih, v katere lahko vstopimo skozi dodaten vhod, kljub izpadu električne energije enostavno. Večina garažnih vrat ima nameščeno vrvico za sprostitev pogonskega mehanizma. Z vrati upravljamo po prej omenjenih navodilih in postopkih. Pri garažnih vratih z montiranim setom za odpiranje v sili prav tako sledimo postopku, ki smo ga dobili z navodili za uporabo. V kolikor naletite na kakršnokoli težavo, kontaktirajte našo servisno službo. Strokovno usposobljeno osebje vas bo vodilo skozi postopek odpiranja garažnih vrat

Če se upošteva vse zgoraj navedene postopke, se le v zelo redkih primerih zgodi, da je potreben obisk tehnične ekipe na objektu.