Blog - BLT d.o.o. https://www.blt.si Fri, 01 Dec 2023 16:37:27 +0000 Joomla! - Open Source Content Management sl-si Sekcijska dvižna garažna vrata https://www.blt.si/blog/item/217-sekcijska-dvizna-garazna-vrata.html https://www.blt.si/blog/item/217-sekcijska-dvizna-garazna-vrata.html Sekcijska dvižna garažna vrata

Garažna sekcijska vrata proizvajalca DoorHan so sodobna visoko-tehnološka mobilna konstrukcija z dolgo življenjsko dobo, njihova uporaba je enostavna in varna, njihova cena pa tisti faktor, ki bo poleg kakovosti odločilen pri izbiri.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Tue, 03 Oct 2023 12:52:48 +0000
SEKCIJSKA GARAŽNA VRATA od 988,00 € z DDV https://www.blt.si/blog/item/216-sekcijska-gara%C5%BEna-vrata-od-988%2C00-%E2%82%AC-z-ddv.html https://www.blt.si/blog/item/216-sekcijska-gara%C5%BEna-vrata-od-988%2C00-%E2%82%AC-z-ddv.html SEKCIJSKA GARAŽNA VRATA od 988,00 € z DDV

Dimenzije: do 2200 x 2000mm

Standardne barve:

  • RAL 9010 BELA,
  • RAL 7016 ANTRACIT,
  • RAL 8014 RJAVA,
  • RAL 9006 SREBRNA

Velja za panele (tip plošč) D-line, M-line, S-line. Samo v kombinaciji s površino lesa (WOODGRAIN)

Cena zajema: pogon z dvema daljinskima oddajnikoma, montažo in 9,5% DDV.

Več informacij:
https://www.blt.si/prodajni-program/garazna-vrata.html

]]>
noreply@blt.si (Super User) Aktualno Tue, 26 Sep 2023 11:38:44 +0000
Garažna vrata z osebnim prehodom z visokim pragom https://www.blt.si/blog/item/215-gara%C5%BEna-vrata-z-osebnim-prehodom-z-visokim-pragom.html https://www.blt.si/blog/item/215-gara%C5%BEna-vrata-z-osebnim-prehodom-z-visokim-pragom.html Garažna vrata z osebnim prehodom z visokim pragom

Veliko ljudi uporablja garažna vrata kot glavni ali stranski vhod v hišo. Za vse te, in za primere, kjer so garažna vrata edini vhod v objekt, se je pojavila potreba po dodatnih vratih, ki bi bila namenjena samo za hitre osebne prehode. 

Poleg višje funkcionalnosti, bi se s tem zmanjšale tudi toplotne izgube, saj ne bi bilo več potrebno za vsak prehod  odpirati celih vrat, zaradi manjše frekvence odpiranj pa bi se zmanjšala obraba in s tem podaljšala življenjska doba vrat ter krmilno - pogonskega sklopa.

Garažna vrata z osebnim prehodom z visokim pragom so bila tako prva izvedba sekcijskih garažnih vrat, ki so imela vgrajen osebni prehod.

Zadostila so zgoraj navedenim potrebam. Pojavila pa se je manjša težava pri funcionalnosti.  Visoki prag sicer omogoča prehod, otežen pa je transport skozi tak osebni prehod.

Zato so proizvajalci začeli razvijati osebne prehode z nizkim pragom. Danes prag zavzame le do 5 cm višine, tako da  ob sodobnem oblikovanju in izdelavi ne predstavlja več nobene dodatne ovire pri prehodu in transportu skozi vrata osebnega prehoda.

Garažna vrata z osebnim prehodom z visokim pragom danes niso več v standardi ponudbi proizvajalcev.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Mon, 22 May 2023 11:41:22 +0000
Poleg garažnih vrat bi vgradili še vrata za osebni prehod https://www.blt.si/blog/item/214-poleg-gara%C5%BEnih-vrat-bi-vgradili-se-vrata-za-osebni-prehod.html https://www.blt.si/blog/item/214-poleg-gara%C5%BEnih-vrat-bi-vgradili-se-vrata-za-osebni-prehod.html Poleg garažnih vrat bi vgradili še vrata za osebni prehod

Vgrajena imamo garažna vrata ali pa načrtujemo vgradnjo klasičnih sekcijskih garažnih vrat. V objekt pa bi radi vstopali tudi skozi »klasična« krilna vrata. Garažna vrat z osebnim prehodom se nam iz večjih razlogov ne zdijo optimalna rešitev, zato se nagibamo k vgradnji ločenih vrat za osebni prehod.

Vgradnja krilnih vrat za osebni prehod je znana in uveljavljena praksa. To se celo priporoča pri vseh objektih, kjer je frekvenca prehoda zelo visoka in je izpolnjen prostorski pogoj. Samostojna krilna vrata so konstrukcijsko mnogo močnejša, zato prenesejo veliko večjo frekvenco prehodov in fizikalnih vplivov, kakor vrata osebnega prehoda, vgrajena v garažna vrata z osebnim prehodom.

Material, barve in motivi vrat za osebni prehod so identični vgrajenim sekcijskim vratom. To pomni, da je tudi zunanji izgled poenoten in skladen s celostno podobo.

V prid odločitvi za montažo take variante osebnega prehoda štejejo tudi  toplotne izgube. Te so znatno manjše, kakor bi bile v primeru, da so garažna vrata edini vhod v objekt. Največji prihranek pa je pri sami življenjski dobi samih garažnih vrat. Število odpiralnih ciklov se znatno zmanjša, to pa pomeni manjšo obrabo vitalnih delov in s tem podaljšanje življenjske dobe izdelka.

Tudi v vrata za osebni prehod se lahko vgradi samozapiralno,  okna, elektronske ključavnice, lopute za hišne ljubljenčke…

Za vse ostale informacije in vprašanja,ki bi imate o dodatnih vratih za osebni prehod pa kontaktirajte našo prodajno službo.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Thu, 11 May 2023 10:35:34 +0000
Lahko pri garažnih vratih zamenjamo osebni prehod? https://www.blt.si/blog/item/212-lahko-pri-gara%C5%BEnih-vratih-zamenjamo-osebni-prehod.html https://www.blt.si/blog/item/212-lahko-pri-gara%C5%BEnih-vratih-zamenjamo-osebni-prehod.html Lahko pri garažnih vratih zamenjamo osebni prehod?

Vgrajena imamo starejša garažna vrata z osebnim prehodom. Vrata sicer delujejo brezhibno, tudi barva polnila ni obledela, vsa lata so bila redno servisirana in vzdrževana. Muči pa nas prehodnost skozi osebni prehod, kajti le-ta nima nizkega praga.

Garažna vrata z osebnim prehodom krasi visoka funkcionalnosti, manjše  toplotne izgube, saj ni potrebno za vsak prehod  odpirati celih vrat, zaradi manjše frekvence odpiranj pa se zmanjšuje obraba in s tem daljša življenjska doba vrat ter krmilno - pogonskega sklopa.

Ob nabavi na trgu še ni bilo garažnih vrat z osebnim prehodom z nizkim – pohodnim pragom. Danes so garažna vrata s tako izvedbo osebnega prehoda stalnica. Prehod, transport in sama manipulacija skozi tak osebni prehod je mnogo bolj enostaven kot skozi prehode s pragom.

Tu se postavi vprašanje, ali se lahko obstoječa vrata predela, da bi imela vgrajen osebni prehod z nizkim pragom? Načeloma je takšna predelava možna, se je pa potrebno zavedati, da je potrebna menjava in predelava kar nekaj elementov. Poleg tega se bo pojavila tudi razlika v barvi.  Če k temu dodamo še stroške predelave, je vprašanje, če ni menjava celotnega polnila tako finančno, kakor časovno ustreznejša rešitev.

Če imate tudi vi garažna vrata z osebnim prehodom starejše izdelave in razmišljate o posodobitvi, pokličite našo prodajno službo, kjer vam bodo ustrezno svetovali.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Thu, 20 Apr 2023 11:01:42 +0000
Krilna zgibna garažna vrata https://www.blt.si/blog/item/211-krilna-zgibna-gara%C5%BEna-vrata.html https://www.blt.si/blog/item/211-krilna-zgibna-gara%C5%BEna-vrata.html Krilna zgibna garažna vrata

Nekdaj zelo priljubljen in razširjen sistem vrat za industrijsko uporabo je dobil tudi svojo garažno različico. Prav kakor industrijska vrata, so tudi garažne izvedbe lahko ročne ali avtomatizirane.

Zgibna garažna vrata od klasičnih krilnih odlikuje predvsem prostorska učinkovitost, saj zaradi svoje konstrukcije med odpiranjem oziroma zapiranjem zavzamejo manj prostora od klasičnih. Izdelana so lahko iz vseh materialov, ki se uporabljajo za izdelavo garažnih vrat. Prav tako je prednost tudi ta, da za montažo ne potrebuje zgornje preklade. Vodilo se lahko pritrdi neposredno v strop, oziroma odprtine zaradi zahtev montaže ni potrebno nižati kar omogoča dodatno svetlo višino vrat.

Zgibna garažna vrata je mogoče tudi avtomatizirati. Na trgu so sklopi elektro pogonov, namenjeni prav taki izvedbi.

Nekaj manj prednosti pri takih vratih bi našli v termoizolaciji. Pri velikem številu spojev kljub tesnjenju lahko pričakujemo, da se bodo začele pojavljati toplotne izgube.

Krilna zgibna garažna vrata se ne izdelujejo v serijski proizvodnji, zato je temu primerna tudi ponudba proizvajalcev. Butična proizvodnja je lahko tudi zelo kakovostna, vendar to rezultira v končni ceni izdelka.

Svetujemo vam, da se o modelu in izvedbi garažnih vrat, ki bi jih vgradili na vašem objektu, posvetujete z našo prodajno službo. 

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Wed, 12 Apr 2023 12:24:07 +0000
Garažna vrata so nam začela rjaveti. Kaj svetujete? https://www.blt.si/blog/item/210-gara%C5%BEna-vrata-so-nam-za%C4%8Dela-rjaveti-kaj-svetujete.html https://www.blt.si/blog/item/210-gara%C5%BEna-vrata-so-nam-za%C4%8Dela-rjaveti-kaj-svetujete.html Garažna vrata so nam začela rjaveti. Kaj svetujete?

Na garažnih vratih smo opazili rjo. Zakaj je prišlo do tega? Ali naj ne bi bila garažna vrata odporna na prerjavenje? So vrata še v garanciji?

Ob takem »odkritju« se nam postavi cela kopica vprašanj.  Dejstvo pa je na žalost samo eno, in sicer, da je vzrok pojave rje prekomerna izpostavljenost vlagi.

Rja se lahko pojavi na vodilih, kovinskih delih pogonskega sklopa in na polnilu.  Kot je navedeno že zgoraj, tiči vzrok v preveliki izpostavljenosti vlagi.

Materiali, ki se v zadnjem obdobju uporabljajo za garažna vrata so mnogo bolj odporni in imajo boljšo zaščito proti prerjavenju, kakor tisti pred desetletjem ali več.

V normalnih razmerah opravljajo svojo funkcijo še dlje, kakor je navedeno v garancijskih pogojih oziroma opisu izdelka. Dejansko ne pride do prerjavenja  celo življenjsko dobo oz. obdobje uporabe garažnih vrat. Če pa so vrata izpostavljena vlagi ali celo neposrednim padavinam, se lahko zgodi, da se rja pojavi tudi še v času garancijskega obdobja.

Garažna vrata moramo ločiti od vira vlage oz. neposredne izpostavljenosti padavinam. Najboljše je že ob montaži – kjer je seveda to možno in potrebno – zgraditi dodaten nadstrešek, ki bo garažna vrata ščitil pred neposredni vplivom padavin. Na stenah in pritrdilnih mestih je potrebno izvesti hidro-izolacijo. Najboljše že pred montažo, oziroma takoj, ko opazimo težave z zamakanjem oz. povečano vlažnostjo.

V primeru, da pa  je rja že načela dele vaših vrat, pa kontaktirajte našo servisno službo, kjer vam bodo ustrezno svetovali.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Mon, 03 Apr 2023 10:46:13 +0000
Imeli bi povsem zastekljena garažna vrata https://www.blt.si/blog/item/209-imeli-bi-povsem-zastekljena-gara%C5%BEna-vrata.html https://www.blt.si/blog/item/209-imeli-bi-povsem-zastekljena-gara%C5%BEna-vrata.html Imeli bi povsem zastekljena garažna vrata

Rabite veliko svetlobe v vaši garaži, mogoče bi se garažna vrata v zastekljeni izvedbi najbolje ujemala z načrtovanim videzom novega objekta ali prenovljene fasade? Zagotovo bi se našel še kakšen razlog za razmišljanje v smeri, da bi nabavili garažna vrata v zastekljeni izvedbi.

Zaradi konstrukcijskih omejitev popolnoma zastekljena izvedba ni možna. Mogoče bi se taka garažna vrata lahko izdelala v butični proizvodnji, imela pa bi kar nekaj funkcionalnih omejitev. Zato serijska proizvodnja takega tipa vrat ne obstaja.

Lahko pa se garažna vrata sestavijo iz svetlobno-prepustnih oz. svetlobnih panelov. Ker je ovir tog – zastekljeno oz. svetlobopropustno je samo polnilo,  se funkcionalno ne razlikujejo od »klasičnih« garažnih sekcijskih ali rolo vrat. Svetlobni paneli so dobavljivi  v več izvedbah in barvah, tako, da se z lahkoto najde kombinacija, ki je kompatibilna z vašim objektom. Sodobna izdelava zagotavlja visoko termoizolativnost in estetiko, kar bo še dodatno poudarilo zunanji  izgled vašega objekta.

V kolikor se tudi vi navdušujete nad tako izvedbo garažnih vrat, kontaktirajte našo prodajno službo in se dogovorite za obisk našega svetovalca.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Mon, 27 Mar 2023 10:21:24 +0000
Sokrajan je začel izdelovati garažna vrata. Pričakujem ugodno ceno. Kaj svetujete? https://www.blt.si/blog/item/208-sokrajan-je-za%C4%8Del-izdelovati-gara%C5%BEna-vrata-pri%C4%8Dakujem-ugodno-ceno-kaj-svetujete.html https://www.blt.si/blog/item/208-sokrajan-je-za%C4%8Del-izdelovati-gara%C5%BEna-vrata-pri%C4%8Dakujem-ugodno-ceno-kaj-svetujete.html Sokrajan je začel izdelovati garažna vrata. Pričakujem ugodno ceno. Kaj svetujete?

Tudi zgodbe nekaterih največjih in najbolj uspešnih svetovnih podjetij so se začele v domači garaži. Zato tudi v primeru, da se nekdo odloči  in začne izdelovati garažna vrata, to ne moremo kar označiti z negativnimi predznaki. Tudi izdelki, ki so  izdelani v manjših serijah ali celo kot unikat, so lahko visokokakovostni in z dolgo življenjsko dobo.

Danes je ponudba komponent in sestavnih delov za garažna vrata zelo pestra in bogata. Globalizacija je med drugim prinesla tudi to, da so posamezni sklopi v realnem času dobavljivi od kateregakoli svetovnega proizvajalca.

To v praksi pomeni, da se garažna vrata lahko sestavljajo in seveda montirajo brez navezav tesnih poslovnih odnosov s proizvajalci. Posamezni deli pa se lahko priredijo specifičnim potrebam kar doma oziroma na mestu montaže garažnih vrat.

Nekoliko tehnično bolj spretnim posameznikom sestava  in montaža ne predstavlja izzivov, zato to lahko spremenijo v posel. Tudi manjše predelave (ožanje ali nižanje vrat) zanje ni pretežak izziv, in če k temu prištejemo še konkurenčno ceno, so taka garažna vrata lahko hitro prodajna uspešnica. Lahko se določene komponente, v prvi vrsti polnilo vrat, izdela v domači delavnici, in se tako doda še osebno noto in ugodi željam naročnika po npr. lesenem polnilu.

Kje bo kdo nabavil nova garažna vrata je povsem stvar odločitve in izbora posameznika. Mogoče bi opozorili samo na to, da imajo garažna vrata, sestavljena iz komponent, največjo pomanjkljivost v tem, da določeni deli – največkrat tu govorimo o pogonskem sklopu – po določenem časovnem obdobju niso več dobavljivi. Tudi v primeru poškodb panelov se postavlja vprašanje, ali bo kupec dobil nove v enaki izvedbi. Vprašljiv je tudi servis, zlasti čez daljše časovno obdobje. Največkrat se zgodi, da taki ponudniki kmalu zaključijo s svojim delom, ali pa se preusmerijo v drugo branžo.

Kot smo omenili že v začetku, so tudi nekatera največja podjetja začela z delom v domači garaži. Zato ne moremo kar skritizirati vsakega  novega  ponudnika. Lahko pa, da se je prav v sosednji ulici začela zgodba novega, svetovno uspešnega ponudnika garažnih vrat.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Mon, 20 Mar 2023 11:11:21 +0000
Bi radi v vaši garaži parkirali kar letalo? https://www.blt.si/blog/item/206-bi-radi-v-va%C5%A1i-gara%C5%BEi-parkirali-kar-letalo.html https://www.blt.si/blog/item/206-bi-radi-v-va%C5%A1i-gara%C5%BEi-parkirali-kar-letalo.html Bi radi v vaši garaži parkirali kar letalo?

Morda tovornjak, vlak, dirkalnik F1 ali  pa je morda postala celo domovanje leva ali kita? Seveda je to skoraj neizvedljivo, se pa na garažna vrata lahko nalepi posebna folija s fotografijo, ki z nekaj optične prevare zagotavlja svojevrsten vpogled v »novo« vsebino vaše garaže.

Namestiti jih je možno na garažna vrata vseh tipov in izvedb. Ponudniki omenjenih foto nalepk so zelo izvirni, tako, da predstavlja  omejitev ponudbe  zgolj in samo  omejitev vaše domišljije. S sodobno tehnologijo se vsaka, še tako nemogoča ideja, lahko uresniči. In vaša garažna vrata bodo dobila nov, svež in zelo opazen obraz.

Če se nagibate k popestritvi zunanjosti vaših garažnih vrat z omenjenimi nalepkami, je dobro, da ste seznanjeni z nekaj ključnimi informacijami.

Zavedati se morate, da namestitev nalepk ne vpliva samo na vizualni, ampak tudi vsebinski pogled  na celoten objekt, ne samo na garažna vrata, kar bi si morda želeli.

Za pritrditev tovrstnih nalepk se navadno uporabljajo močna in agresivna lepila. Predhodno se je  dobro pozanimati, kako je z odstranitvijo nalepk, saj lahko lepilo pušča sledi, ki jih z negresivnimi čistili ne moremo odstraniti. Agresivna čistila pa lahko poškodujejo barvo naših vrat in s tem nepotrebne sitnosti in stroške.  

Vsekakor je odločitev o popestritvi izgleda vaših vrat prepuščena vam. Svetujemo pa vam, da se prej posvetujete in  pozanimate o življenjski dobi nalepk, postopku montaže in demontaže ter njihovemu vplivu na površino polnila garažnih vrat.

]]>
noreply@blt.si (Super User) Blog - Svetujemo vam Mon, 13 Mar 2023 07:16:35 +0000