Objavljeno dne: 18. apr 2018

Nov veter v jadrih BLT- ja.

V sredo, 11. 4. 2018 je potekala skupščina podjetja BLT d.o.o., na kateri je bilo soglasno sprejeto, da s tem dnem Ana ČUK prevzame funkcijo direktorja podjetja BLT d.o.o. Idrija.

Nagovor nove direktorice:

"Spodbude prihajajo od zunaj, spoznanja od znotraj, a le, ko oboje sovpade, dobimo razvoj." Seneka

Kako se je začela moja zgodba pri podjetju BLT.

V Idrijo sem prišla iz majhne vasice, ki leži v Suhi krajini na Dolenjskem. Ko sem se preselila, sem ravno zaključevala zadnji letnik Ekonomske fakultete. Za samo dokončanje šolanja je bilo potrebno opraviti samo še praktično usposabljanje. Med podjetji, ki sem jih klicala da bi mi omogočili le to, se je po pomoti znašel tudi BLT. Klic, ki je bil prvotno namenjen  sosednjemu računovodskemu servisu, mi je začrtal pot v prihodnost. BLT je bil tisti, ki mi je odprl svoja vrata ter mi omogočil, da sem prakso uspešno opravila. Od takrat je minilo že štirinajst let, jaz pa še kar ostajam na praksi. Učim se namreč veš čas, vsak dan, vsak trenutek. Moji učitelji so vsi, tako sodelavci, kupci, dobavitelji, konkurenca, prijatelji in še bi lahko naštevala.

V tem času sem se pomikala skozi vse faze dela ter si tako pridobila veliko izkušenj na vseh postajah, ki jih najdemo v našem podjetju. Sedaj sem na postaji, ki predstavlja zelo veliko odgovornost, tako da stojim pred mnogo novimi izzivi. S čudovito ekipo ljudi ob strani, želim doseči tisto, kar smo si pred časom zadali – razvoj podjetja.

V letih dela pri podjetju BLT smo pluli skozi precej razburkano morje. Vzponi in padci, ki so sestavni del tako posla kot življenja, so se vrstili eden za drugim. Priznam, da te vse to naredi močnejšega in bolj samozavestnega.

Zavedam se, da na mestu, na katerem sem sedaj, ne bo enostavno. Na trgu je danes huda konkurenca, vendar sem prepričana, da je dela dovolj za vse. Vsak izmed nas ima svoje prednosti, ki predstavljajo razlog na podlagi katerega se stranke lahko odločijo za nakup. Zdrava konkurenca je vedno dobrodošla in ostanimo pri temu, saj bomo le tako lahko posledično zadovoljni vsi in naši cilji bodo lažje dosegljivi.

Moj sistem dela zagovarja dejstvo, da bodi organiziran človek. Pristnost, poštenost, zaupanje in spoštovanje vseh v verigi mi predstavlja vrednote, ki so ključnega pomena.

Ob tej priložnosti bi se za vso podporo zahvalila:

  • ekipi BLT, ki me je podprla ter mi to izrazila z izredno pozitivnimi reakcijami. Uspeh podjetja temelji na dobrih, usposobljenih in motiviranih sodelavcih, saj je vsak vodja uspešen samo toliko, kolikor je uspešen njegov tim. 
  • lastnikoma Francu Bezeljak in Robertu Lapajne za veliko zaupanje, ki sta mi ga izkazala s predajo podjetja. Vanj sta v 23 letih vložila ogromno znanja, časa in energije. To cenim in spoštujem.
  • vsem dobaviteljem in kupcem brez katerih ravno tako ni mogoče delovati ter
  • družini, ki skrbi za moje zadovoljstvo v privatnem delu življenja. Le to namreč posledično pomeni vnašanje moje pozitivne energije tudi na poslovno področje.

Obljubim, da se bom potrudila po vseh svojih močeh podjetje peljati naprej tako kot je potrebno, da dosežemo tisto, kar sem si kot ambiciozen perfekcionist tudi zadala!

"Viziji mora slediti konkreten podvig. Ni dovolj, da zremo v stopnice pred sabo, moramo zakorakati po njih.” Vance Havner

Ana ČUK
Direktorica